Bezienswaardigheden Londen

Londen is een van de meest bezochte steden ter wereld. En met reden. Want er is voor elke toerist wel wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, kunst, musical, geschiedenis, je zal er je zeker niet vervelen. De kans de je tijdens een citytrip alles gezien krijgt is zeer klein. Plan daarom goed op voorhand en koop zo goed mogelijk op tijd je toegangstickets. Je wil je tijd toch niet al aanschuivend doorbrengen?

In Londen zijn er ontzettend veel indrukwekkende bezienswaardigheden. Daarom is Londen de ultieme stad om je foto-album van extra leuke plaatjes te voorzien. Er zijn zoveel sightseeing en mooie plekken om foto’s te maken, dat de keuze moeilijk is.

Als je voor de eerste keer naar Londen gaat, dan kunnen we je aanraden om te beginnen met een ritje (of vlucht) in de Londen Eye. Vanuit dit reuzenrad heb je immers een ontzettend mooi overzicht over de Londense binnenstad en de streek errond. Je zal de bezienswaardigheden Londen snel opmerken. Je kan immers tot 40 km ver kijken bij mooi weer. Londen Eye beweegt ook niet al te snel waardoor je vanuit de lucht ook zeer goed de verschillende Londense bezienswaardigheden kan onderscheiden en je mooie luchtfoto’s kan maken. Zit je vlucht erop, wandel dan even over Trafalgar Square en snuif de sfeer op van deze fantastische stad. Want de Londense sfeer vind je nergens anders.

Als je in Londen bent, dan moet je zeker ook even de tijd nemen om bij te leren over de rijke Londense geschiedenis en de Britse Koninklijke Familie. William en Kate kennen we al, maar het Britse vorstenhuis heeft een zeer gevulde geschiedenis. Om hier meer over te ontdekken, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Buckingham Palace en de Tower of London. Daarnaast moet je zeker ook St Paul’s Cathedral op je lijstje van to do’s zetten. Maar ook Westminster Abbey verdient jouw aandacht. Dergelijke architecturale hoogstandjes zijn op z’n minst indrukwekkend te noemen.

Als je liever het culturele leven in Londen opsnuift, dan kom je zeker ook aan je trekken. Londen beschikt immers over een uitzonderlijk groot cultureel aanbod. Vooreerst vind je er tal van theaters in West End die de beste musicals ter wereld op hun programma hebben staan (denk maar aan Les Misérables, The Phantom of the Opera, War Horse of The Lion King). Wie meer authentieke opvoeringen wil bijwonen, kan hiervoor terecht in het Globe Theatre. In dit gerenommeerde theater brengen ze de alom bekende stukken van William Shakespeare. De echte meerwaardezoeker kan dan weer terecht in the Royal Opera House in Convent Garden.

Hou je van rock en pop? Dan zijn de Wembley Arena en The O2 zeker iets voor jou. In deze zalen traden immers alle grote namen ter wereld op (Madonna, Dolly Parton en Bryan Adams zijn er maar enkele van).

Londen staat bekend om zijn uitgebreid aanbod aan museums. Tijdens je citytrip in Londen moet je er zeker enkele proberen mee te pikken. Ze allemaal gaan bezoek is echter onmogelijk. Probeer desalniettemin toch zeker een bezoekje te brengen aan The British Museum (met kunstwerken van over heel de wereld), het Victora & Albert Museum (kunst en design), het Natural History Museum (met voornamelijk dinosaurussen, planten, dieren en gesteenten), The Science Museum en het Museum of London (over de cultuur en geschiedenis van Londen). Al deze musea zijn gratis om te bezoeken. Enkel voor tijdelijke tentoonstellingen moet je betalen.

Daarnaast is Londen ook de thuisstad voor een groot aanbod aan galerijen zoals de Royal Academy of Arts, Tate Britaine, Tate Modern en het National Portrait Museum.

Maar ook voor de sportfans is Londen de stad bij uitstek. Zeker nu de Olympische Spelen er in 2012 georganiseerd worden. Londen 2012 wordt een succes, dat is al zeker. Maar daarnaast heeft Londen ook enkele steengoede voetbalclubs. Ga je op citytrip naar Londen tijdens het voetbalseizoen, dan kan je misschien zelfs een van de voetbalwedstrijden gaan bijwonen. Een voetbalmatch in Stamford Bridge bijwonen, waar Chelsea speelt, is een unieke belevenis. Wil je de wedstrijd van een typisch Britse sport bijwonen, dan moet je zeker eens naar een cricket match gaan kijken op de Lords Cricket Ground.

Zo zie je maar, je citytrip in Londen zal allesbehalve saai zijn. Er is zo’n uitgebreid aanbod aan attracties en bezienswaardigheden in Londen. Je zal moeten kiezen. Maar één ding is zeker: het wordt een unieke ervaring. Een ervaring waar je nog jaren later over zal praten. En je mag ons plechtig geloven: wie Londen bezocht heeft, wil er later nog eens naartoe. Dat staat als een paal boven de Theems.