Horse Guards Parade

Horse Guards Parade was vroeger de enige ingang naar zowel St James’s Palace en Buckingham Palaceen is gelegen op hetzelfde plein waar vroeger steekspel toernooien plaats vonden onder het bewind van Henry VIII. Vandaag de dag wordt het plein nog steeds gebruikt voor militaire ceremonies zoals Trooping the Colour en Beating the Retreat. In 2012 zal hier tijdens de Olympische Spelen in Londen de beach volleyball competitie georganiseerd worden.

Horse Guards Parade verkreeg zijn naam door de soldaten die de monarchie beschermden sinds 1660. Vandaag de dag is het nog steeds de officiële toegang voor Buckingham Palace en wordt het permanent bewaakt door de lijfwachten te paard van de Queen.

The Changing of the Life Guard (oftewel de afwisseling van de wacht), vindt elke weekdag plaats om 11u. Op zondag om 10u. De nieuwe lichting bewakers vertrekt in Hyde Park zo’n 30 minuten op voorhand en rijden naar Horse Guards Parade door Hyde Park en The Mall.

Dit afwisselingsritueel is zeer fascinerend om bij te wonen. En niet enkel is het mooi om te zien, neen, het heeft ook nog een functioneel doel. De wachters bewaken nog steeds de gronden van het paleis. De bewakers worden ook nog ingezet bij missies overal ter wereld en horen bij de meest getrainde elite-militairen van het Britse Leger (the British Army).

Als je wil, kan je een foto nemen met een van de bewakers (je herkent ze aan hun rode kostuum en zwarte opvallende hoofddeksel). Dat mag je zeker doen. Maar respecteer wel het feit dat ze niet met jou mogen praten.

Adres

Horse Guards Parade
SW1A 2HQ

Metro
  • Westminster
  • Charing Cross