Clarence House

Clarence House is de officiële verblijfplaats van The Prince of Wales (de Prins van Wales) en The Duchess of Comwall (de Hertogin van Comwall)

Ligging Clarence House

Als je het Clarence House wil bezoeken, dan moet je in Pall Mall zijn. Het huis bevindt zicht daar naast St James’s Palace en deelt de Palace’s garden (de tuin van het kasteel). Clarence House werd gebouwd tussen 1825 en 1827 door de architect die ook Buckingham Palace ontwierp: John Nash.

Het huis was steeds al een koninklijke verblijfplaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Clarence House echter opgevorderd om te dienen als hoofdkwartier van het Rode Kruis en de St John Ambulance Brigade. Tijdens deze oorlog, heeft het Clarence House ook afgezien door een zwaar bombardement. Na veel restauraties te hebben ondergaan, werd het Clarence House het onderkomen voor de net gehuwde Princess Elizabeth en Prince Philip.

De Queen Mother verbleef in Clarence House van 1953 tot 2002 en voegde een aanzienlijke kunstcollectie toe aan het verblijf. Vandaag de dag wordt Clarence House gebruikt door de Prince of Wales en de Hertogin van Comwall om gasten van over heel de wereld te ontvangen.

Clarence House wordt nog steeds gebruikt als woning en ging pas open voor het publiek sinds 2003. Het gebouw telt vier verdiepen. Als bezoeker krijg je de gelegenheid om de 5 kamers op het gelijkvloers te gaan bewonderen. Hier kan de bekende kunstcollectie van de Queen Mother bezocht worden.

Je moet wel je tickets op voorhand boeken anders wordt het moeilijk om Clarence House te bezoeken.

Openingstijden

Enkel van augustus tot oktober.

Maandag tot vrijdag: 10u tot 16u
Zaterdag en zondag:  10u tot 17u30

Toegang

Volwassene: £9
Kind: £5

Adres

Cleveland Row SW1

Website

www.royalcollection.org.uk

Metro