Houses of Parliament

We kennen het bekende gebouw allemaal als de Houses of Parliament. Maar officieel heet het ‘Palace of Westminster’ oftewel ‘Het paleis van Westminster’. Vandaag bieden de Houses of Parliament onderdak aan de twee kamers van volksvertegenwoordigers: House of Lords en House of Commons. In de Houses of Parliament vergaderen ze, voeren ze debatten en proberen ze alles in het werk te stellen om de burgers van Groot-Brittanië gelukkig te stemmen.

Theems

Als je tijdens je citytrip in Londen aan het wandelen bent langs de Theems (Thames), dan vallen de Houses of Parliament onmiddellijk op, op de Noordelijke oever van de River Thames. Het Paleis van Westminster (Palace of Westminster) is immers een van de grootste parlementsgebouwen ter wereld. Het gebouw telt dan ook meer dan 1000 kamers en meer dan 3 kilometer aan gangen.

Aan de meest Westelijke zijde van de Houses of Parliament, zie je één van de meest herkenbare herkenningspunten van Londen: the Clock Tower. Maar wij kennen deze beter als Big Ben. Maar dat is eigenlijk niet helemaal juist. De naam Big Ben verwijst naar de enorme klok die in de toren hangt. Als je de klok eenmaal gehoord hebt, dan herken je zijn geluid uit de duizend. Zo herkenbaar is het. En de klokkentoren, ja die wordt eigenlijk gewoon ‘clock tower’ genoemd.

Als je de Houses of Parliament wil gaan bezoek, dan kan je deelnemen aan een van de rondleidingen. Ze duren ongeveer 75 minuten en omvatten een bezoekje aan de Royal Robing Rooms (de Koninklijke Kleedkamers), het House of Lords en het House of Commons en Westminster Hall. Voor deze rondleidingen moet je op voorhand wel een ticket kopen. Je kan een rondleiding volgen op Zaterdag doorheen het hele jaar. Tussen eind juli, augustus, september en begin oktober kan je elke dag een rondleiding volgen. Dan neemt het parlement even vakantie.

Wat je zeker moet gaan bekijken

  • Big Ben
  • Een rondleiding is House of Parliament
  • House of Lords
  • House of Commons
  • Westminster Hall

Openingstijden

  • Zaterdagen doorheen het jaar
  • Juli tot oktober: elke dag
Toegang

Het toegangsgeld voor volwassenen bedraagt £15. Voor kinderen bedraagt dit £6. Als je met je gezin gaat betaal je £37

Adres

St Stephen’s Entrance, St Margaret Street W1

Website

www.parliament.uk

Metro
  • Westminster