Royal Albert Hall

In Knightsbridge, aan de zuidkant van de Kensington Gardens, ligt de Royal Albert Hall. Dit is een van de bekendste podia in de wereld.

De Royal Albert Hall is opgericht ter gedachtenis van Prins Albert. De Royal Albert Hall werd in 1871 geopend door Koningin Victoria. Het geld waarmee het theater gebouwd werd, kwam van de winst die gemaakt werd tijdens de wereldtentoonstelling van 1851 in het Hyde Park in Londen. Het was het succes van deze wereldtentoonstelling die ertoe leidde dat Prins Albert op het idee kwam om meer gebouwen en plaatsen op te richten waar mensen naartoe konden voor een portie amusement. Jammer genoeg stierf Prins Albert in 1861 waardoor hij zijn initiatieven geen werkelijkheid kon zien worden.

Met een capaciteit van bijna 6.000 plaatsen, is het interieur van de Roal Albert Hall ontworpen rond een groot en zeer elegant amfitheater. Op deze manier heeft iedereen een zeer goede zicht. Waar hij ook zit in de zaal. Daarnaast huisvest de Royal Albert Hall ook het grootste orgel in de Britse Eilanden met bijna 10.000 pijpen.

Jaarlijks vinden meer dan 350 optredens plaats, waaronder The Proms, concerten, balletten, opera-en sportevenementen. Bezoekers kunnen ook begeleide rondleidingen krijgen tijdens de dag. Deze duren ongeveer een uur. Elke rondleiding is uniek, omdat de kans zeer groot is dat je kort een repetitie van een groep zal kunnen bijwonen. Altijd spannend om te zien wie er op dat moment aan het repeteren is.

Wil je de Royal Albert Hall bezoeken tijdens je citytrip in Londen? Dat kan! Het is aan te raden om een London Pass te kopen. Dan kun je voor een vaste prijs meer dan 55 attracties bezoeken in Londen. Waaronder de Royal Albert Hall, maar ook London Zoo of de Tower Bridge.

 

Tickets

Kopen en meer info

Adres

Kenisngton Gore
SW7 2AP

Metro
  • South Kensington