The Gherkin

The Gherkin is een uniek staaltje van de Britse architectuur. Het gebouw is misschien wel het meest ongewone gebouw in de Londense binnenstad. De reden waarom: de vorm.

The Gherkin kan je al zien vanop 30 km afstand. Zijn onderscheidende en unieke vorm zorgden ervoor dat het gebouw al gauw de naam “the Gherkin” kreeg. Gherkin is het Engelse woord voor augurk. Het gebouw is gelegen aan St Mary Axe 30 en heet officieel “Swiss Re Building”.

Je hebt het gebouw misschien al gezien in films zoals “Harry Potter en de halfbloed prins” of “Basic Instinct 2”. In deze films komt The Gherkin zeer prominent in beeld. Mede hierdoor is “de augurk” zeer snel een van de meest herkenbare gebouwen geworden uit de Londense skyline. Dat zal je meteen zelf ook opmerken tijdens je citytrip in Londen.

In de koepel “the Dome” van het gebouw is er een bar gevestigd. In deze bar heb je een fantastisch 360 graden-zicht. Er is ook een restaurant op het 39e verdiep. Jammer genoeg is dit niet toegankelijk voor het gewone publiek. Als toerist kan je wel het plein aan de voet van het gebouw bezichtigen.

Adres

30 St Mary Axe

Metro
  • Liverpool Street
  • Aldgate