The Monument

Op de avond van 2 september 1666, brak er een brand uit in een bakkerij op Pudding Lane. Deze brandt teisterde de Londense City gedurende vier dagen. Het vernietigde bijna een volledige vierkante mijl (1,5 vierkante kilometer) van Londen en meer dan 13.000 gebouwen. Tegenwoordig kennen we deze brand we dat als Great Fire of Londen. The Monument staat nu op slechts een korte afstand van waar de brand toendertijd uitbrak.

The Mounument staat 61 meter hoog aan de noordelijke oever van de rivier de Theems, op het moment van voltooiing was het de hoogste stenen zuil in de wereld. Toen The Monument werd ontworpen, werd het monument ook bedoeld om een wetenschappelijk doel hebben. Met een laboratorium in de kelder, kon de holle as worden gebruikt voor hoogte-experimenten en ook als een soort telescoop voor het maken van nauwkeurige metingen van de nachtelijke sterrenhemel.

Vandaag is er een uitkijkplatform, toegankelijk via het beklimmen van een enorme wenteltrap. Zeker de moeite waard tijdens je citytrip in Londen. Je hebt van daar immers een prachtig uitzicht over Londen.

Openingsuren

Dagelijks van 9u30 tot 17u30

Adres

Fish Street Hill
EC3R 6D8

Metro
  • Monument