Hyde Park

Hyde Park is een park van 350 hectare groot in het centrum van Londen. Hyde Park biedt een overvloed aan activiteiten, waaronder varen op de Serpentine, paardrijden langs Rotten Row, zwemmen in het Lido, of relaxen in de natuurlijke schoonheid van het park en  het observeren van de wilde dieren.

Oorspronkelijk was Hyde Park eigendom van de monniken van Westminster Abbey. In 1536 werd het park echter overgenomen door Hendrik VIII voor de particuliere jacht op herten, en het was pas in de regering van Charles I, dat het park werd opengesteld voor het grote publiek.

De Grand Entree op Hyde Park Corner, met een gevel van 107 meter versierd met militaire optochten, leidt je in een oase in het centrum van Londen. Je zal nooit alleen zijn in het park want er zijn veel mensen die er genieten van een picknick in de zomer, zwemmen, zeilen, tennis, putting-en jeu de boules. Speakers Corner is te vinden in de buurt van Marble Arch. Hier kan iedereen die het wil komen prediken over eender welk onderwerp. Bewonder het Wellington Monument, de Italiaanse fonteinen en het Albert Memorial, waarvan wordt gezegd dat het een van de grootste beeldhouwwerken van het Victoriaanse tijdperk is.

Een ander monument, dat is uitgegroeid tot een van de populairste attracties van Londen (ongeveer een miljoen bezoekers per jaar), is de Diana, Princess of Wales Memorial Fountain. Er is veel zorg besteedt aan het ontwerp om Diana en haar leven zo goed mogelijk weer te geven. Bezoekers worden aangemoedigd om ter herdenking van Diane, de bruggen over te steken en hun voeten te baden in het zwembad van de fontein.

Veel concerten en evenementen worden georganiseerd in Hyde Park, en artiesten als The Rolling Stones, Queen, Pavarotti en The Who al hebben hier opgetreden. Het Park is ook te zien in tal van films zoals ‘Around the World in Eighty Days’ (Frank Sinatra en Noel Coward), The Ipcress File (Michael Caine) en het vervolg op ‘Bridget Jones’s Diary’.

Openingsuren

Het park is dagelijks geopen van 5u tot middernacht.

Adres

Hyde Park
Westminster
W2 2UH

Metro
  • Lancaster Gate
  • Marble Arch
  • Hyde Park Corner
  • Knightsbridge