Kensington Gardens

Met Hyde Park in het oosten, Kensington Palace in het westen en de Royal Albert Hall in het zuiden, ligt Kensington Gardens zeer dicht bij enkele geweldige bezienswaardigheden om van dichtbij te bewonderen. Daarnaast is het ook een grote picknickplaats bij mooi weer. De Princess Diana Memorial Playground in het noord-westen van het park omvat een reusachtig houten piratenschip, een echte publiekslieveling voor de kinderen. Daarnaast is het nog volledig gratis op de koop toe.

Voor de cultuurliefhebbers is er de Serpentine Gallery. Deze gallerij richt zich op moderne en hedendaagse kunst en ontvangt ongeveer 750.000 bezoekers per jaar. Kunstenaars die hier tentoongesteld zijn onder andere Andy Warhol en Damien Hirst.

Het Albert Memorial, in het zuiden van het park, werd opgericht in opdracht van koningin Victoria om haar man ter herdenken. Het beeld is een zeer mooie bezienswaardigheid en is een interessant onderwerp om op foto vast te leggen.

Verder zijn er in dit park ook beelden van Peter Pan, de Italiaanse tuinen, een muziektent, cafes en vijvers. Dit alles samen zorgt ervoor de Kensington Gardens zeker een aan te bevelen uitstapje is voor je citytrip in Londen.

Openingsuren

Maandag – Zaterdag: 9u15-16u30

Metro
  • Queensway
  • Lancaster Gate
  • Bayswater