Trafalgar Square

Je citytrip in Londen is niet compleet als je niet op Trafalgar Square geweest bent. Het is gewoonweg een must-see. Het plein is fascinerend, fun, en misschien nog het belangrijkste van allemaal, het is gratis!

Plein

Pal in het midden van Trafalgar Square staat een monument ter ere van de grootste marineofficier die er ooit geweest is: Lord Nelson. De Londenaars zullen hem nooit vergeten. Hij staat immers vereeuwigd in zijn eigen standbeeld genaamd ‘Nelson’s Column’. Het monument domineert het immens grote plein in het hartje van Londen. Als je van kunst houdt, dan kan je ook onmiddellijk een bezoekje brengen aan de National Gallery. Dit museum ligt namelijk vlak aan Trafalgar Square en is zeker de moeite om eens te bezoeken.

Op het plein heerst steeds een zeer aangename drukte die iedereen weet te appreciëren. Als je net in Londen aangekomen bent, dan is Trafalgar Square ook het ultieme vertrekpunt voor de rest van je citytrip. Er liggen namelijk ontzettend veel andere Londense bezienswaardigheden vlakbij het plein. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk naar Covent Garden om de straatartiesten te gaan bewonderen die hun mooiste trucjes uit de kast halen op de alom bekende openluchtmarkt. Of loop langs Whitehall naar the Houses of Parliament en de Big Ben. Maar ook Buckingham Palace ligt maar op een anderhalve kilometer verwijderd van Trafalgar Square. Zo hou je er ook nog een mooie wandeling aan over langs de Mall (het winkelcentrum).

Wat je zeker eens op het plein moet bekijken

  • De bronzen leeuwen
  • Nelson’s Column
  • the Fourth Plinth (een aparte kunstinstallatie van een kind op een hobbelpaard)
  • Admiralty Arch (een groot gebouw met drie poorten)

 

Rondleiding

Ontdek Trafalgar Square tijdens een sightseeing tour in Londen.

Meer info

 

Adres

Trafalgar Square

Metro
  • Leicester Square
  • Charing Cross