Het Londen van James Bond’s Skyfall

Ben je al gaan kijken naar Skyfall? De laatste nieuwe Bond-film? Wij alvast wel en er waren een hele boel bekende Londense bezienswaardigheden in te zien. Als je dus je eerstvolgende citytrip in Londen in het teken van James Bond wil beleven, dan vind je hier al enkele tips terug.

Filmen in London

Het grootste deel van het filmen van Skyfall gebeurde in de historische Pinewood Studios in Buckinghamshire. Net iets buiten Londen.

Doorheen de jaren is Pinewood meer en meer een synoniem geworden voor de James Bond films. Allemaal werden ze er gefilmd, met uitzondering van Golden Eye, License To Kill en Moonraker. Voor Skyfall werden er meer dan 31 sets gebouwd in 8 verschillende studio’s. Onder andere de ondergrondse bunker, het interieur van het Golden Dragon Casino, waar Bond voor het eerst Severine ontmoet, en de buitenkant van Dead City werden er gebouwd.

De 007 Stage was de thuisbasis voor de spectaculaire metrocrash die gebeurt wanneer Bond Silva achtervolgt. Voor de crash bouwde de crew to grote treinwagons die ieder 7 ton wegen. Het was zo gevaarlijk dat er geen crew in de studio toegelaten werd, dus alles werd met automatische camera’s gefilmd.

Veel van de buitenscenes voor James Bond’s Skyfall werden op locatie gefilmd in Londen. De regisseur, Mendes, vond dit een fantastische beleving. “Het is mijn thuis”, vertelt hij. “Ik focuste erop om het iets magisch te geven – ik wilde een sfeer creëren van moed en sfeer en een vleugje bedreiging. Je kan gerust stellen dat we op sommige verwachtte plaatsen gedraaid hebben, maar ik hoop dat we het op een ongewonde manier hebben kunnen doen.”

Negen verschillende Londense locaties werden gebruikt in en rond de stad.

Old Vic Tunnel

De Old Vic Tunnels werden gebruikt als een MI6 trainingscentrum, een ondergronde parking op Great Suffolk Street, dichtbij Smithfield Market werd gebruikt als de toegang tot de nieuwe MI6 hoofdkwartieren. De ingang tot Broadgate Tower, het vierde grootste gebouw van Londen, werd aangekleed en gedecoreerd zodat het zou lijken op een kantoorgebouw in Shangai. De locatie waar een gevecht plaats vond tussen en Bond en Patrice. De Virgin Active pool in Canary Whraf deed dienst als het hotelzwembad waar Bond in zwom in SHangai.

The National Portrait Gallery

The National Gallery werd gebruikt als het decor voor een meeting tussen Bond en het personage gespeeld door Ben Whishaw (Q). De filmploeg werkte ’s nachts tijdens de sluitingsuren tussen ’s werelds meest uitgebreide knustcollectie. Bij zonsopgang verhuise de ploeg naar buiten om James Bond te filmen terwijl hij The National Gallery betreed van op een van de meest bekende Londen bezienswaardigheden: Trafalgar Square.

Department for Energy & Climate Change

Tijdens de trailer (die je hieronder kan zien) word Bond getoond op het dak van het DECC – Department for Energy & Climate Change. De Londense dienst die het filmen ondersteunde bezocht verschillende locaties, maar het zicht vanop het dak van DECC was perfect. Je ziet zo the Egg en veel andere bezienswaardigheden.

Met dank aan en de medewerking van Transportation For Londen was het mogelijk voor de productieploeg om Vauxhall Bridge en Millbank af te sluiten om de scene te filmen waarin M ziet hoe er een aanslag gepleegd word op de MI6 hoofdkwartieren. Tijdens het filmen werd de explosie uitgebeeld door enkele vuurwerkpijlen, later werd een MI6-model gebouwd op de schaal 1/3 op de parking van Pinewood waar de echte aanslag werd gedraaid.

Charing Cross

Tijdens de draaiperiode van vier weekends, dilmde de crew in het London Underground Station van Charing Cross. De filmploeg kreeg de toegang tot een metrolijn die nu niet meer in gebruik is, om de achtervolging tussen Bond en Silva te filmen. Deze achtervolging gaat verder naar Parliament Square naar Whitehall. Uiteindelijk komen ze aan op Trinity Square waar de film tot een hoogtepunt komt.

Beleef al de actie zelf tijdens een citytrip in Londen!

Andere filmlocaties in Engeland die in Skyfall te zien waren, zijn het Old Royal Naval College en Hankley Common in Surrey.

Gelezen op emanuellevy.com

 

Recent Related Posts