Nieuwe kabelbaan over de Theems in Londen

Londen is weer een nieuwe attractie rijker. Na London Eye is er nu een nieuwe attractie die je toelaat om Londen vanuit de lucht te ontdekken. Naar aanleiding van de Olympische Spelen komt er namelijk een kabelbaan in Londen die over de Theems zal lopen.

De eerste Britse kabelbaan zal zijn eerste publieke rit maken op 28 juni 2012. Ruim voordat het grote publiek naar Londen komt voor de Olympische Spelen. De kabelbaan wordt ook wel “Emirates Air Line” genoemd doordat de vliegtuigoperator met dezelfde naam 56 miljoen dollar in het project geïnvesteerd heeft.

De kabelbaan is 1 kilometer lang en steekt de Theems dwars over tussen Greenwich en de Roal Docks. Hierdoor heb je als toerist een mooi overzicht over het Olympische Park in Londen, het financiële centrum Canary Wharf en de Thames Barrier.

In elk van de 34 cabines kunnen 10 personen plaatsnemen. Je kan kiezen of je de rivier de Theems één keer oversteekt of twee keer. Eén vlucht kost £3,20.

Natuurlijk is de kabelbaan leuk als toeristische attractie. Hij is echter ook bedoeld om pendelaars te vervoeren die onderweg zijn naar hun werk. Tijdens de drukte van de Olympische Spelen zal hij zeker van pas komen!

Recent Related Posts