Imperial War Museum

Het Imperial War Museum kenmerkt zich langs de buitenkant vooral door de twee grote kanonnen aan de voorkant. Dit zijn twee 15inch marine-kanonnen. Het gebouw waarin het museum gehuisvest is, deed vroeg dienst als hospitaal. Vroeger heette het Bethlehem Royal Hospital. Het was dus zelf een koninklijk hospitaal. Vandaag de dag gaat het museum volledig over de militaire acties waaraan het Britse leger heeft deelgenomen. Voornamelijk militaire operaties uit de 20e eeuw.

Bezienswaardigheden

In het museum krijg je de kans om de 1000cc motorfiets van Lawrence van Arabië te ontdekken, net als een Duitse V-2 raket. Een Sherman tank staat er ook opgesteld, net als een replica van de atoombom die op Hiroshima gedropt werd (Little Boy).

Als bezoeker krijg je de kans om zelf te beleven hoe het leven in de loopgraven was. En dat was zeker geen pleziertje. Je kan de Slag aan de Somme bijna live zelf mee beleven. Deze slag vond plaats in 1916 tijdens de eerste wereldoorlog.

Maar ook aan wereldoorlog II wordt er aandacht geschonken bij de “Blitz Experience”. Hierbij kruip je in een schuilplaats en lijkt het alsof je langs alle kanten wordt aangevallen. Niet voor watjes.

Op de eerste verdieping wordt er aandacht besteedt aan de Geheime Operaties (Secret Operations Execituve, SOE) die uitgevoerd werden. Tijdens de oorlogen zochten de militairen allerhande trucjes om de vijand om de tuin te leiden. Enkele van deze trucjes kom je te weten als je tijdens je citytrip in Londen dit museum bezoekt.

Daarnaast is er ook een tentoonstelling in het museum aanwezig die volledig in het teken staat van de Holocaust en een tentoonstelling met de titel “Crimes against Humanity”.

Wat je zeker moet bezoeken

  • Tentoonstelling over de Holocaust
  • De Spitfire (vliegtuig)
  • German V-2 (raket)
  • Tentoonstelling ‘Crimes against Humanity’
  • En de Blitz-beleving

 

Openingstijden

Het Imperial War Museum is elke dag open van 10u tot 18u

Toegang

Gratis toegang.

Adres

Lambeth Road SE1

Website

http://www.iwm.org.uk

Metro
  • Lambeth North