National Maritime Museum

Een museum in de vorm van een schip, dat zie je niet overal, maar wel in Londen. De vorm van het museum en het Nationale Maritieme Museum van Londen verwijzen naar de rijke maritieme geschiedenis van Engeland. Naast het bezoeken van het museum, kan je ook van de gelegenheid gebruik maken om Greenwich te bezoeken en de aangename sfeer op te snuiven die er heerst. In 2012 werd het museum uitgebreid met een heel nieuwe vleugel. In het museum kom je meer te weten over de Britse maritieme geschiedenis en kan je zelf beleven hoe het er aan boord van een schip aan toe moet zijn gegaan. Het museum is ook uitermate geschikt om met kinderen te bezoeken. Ze zullen zich er zeker niet vervelen.

De tentoonstellingen zijn thematisch gerangschikt  en bevatten onder andere de eerste boot die sneller kon varen dan 160km per uur op open water: Miss Britain III. Daarnaast kan je ook het 19 meter lange schip van prins Frederick uit 1732 gaan bezoeken. Het schip werd onder andere gemaakt uit waardevol goud. Je kan ook de grote schroef van het schip gaan bewonderen.

Horatio Nelson was de grootste zeevaarder van Groot-Brittanië aller tijde. Zijn kostuum wordt tentoongesteld in het Nationale Maritime Museum. Dit kostuum droeg hij zelfs toen hij werd neergeschoten.

Daarnaast is er ook de tentoonstelling met de naam “Your Ocean”. Dit is voornamelijk interessant voor kinderen. Zij kunnen er zelf een kanon afvuren of een schip aanmeren aan een loods. Virtueel dan wel.

Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen

  • Het staatsschip van Frederic, de prins van Wales, gemaakt uit goud
  • Het glaswek van ‘Baltic Exchange’
  • Miss Britain III
  • Het uniform van Nelson

Openingstijden

Het National Maritime Museum is elke dag geopend van 10u tot 17u

Toegang

Gratis toegang .

Adres

Romney Road SE10

Website

www.nmm.ac.uk

Metro
  • Greenwich