Natural History Museum

De Tyrannosaurus Rex was een ernorm reptiel, en dat kan je in  het Natural History Museum aan den lijve ondervinden. In het Natuur Historisch Museum van Londen kan je het enorme skelet van dit dier bewonderen, maar ook restanten van een diplodocus, de Wildlife Garden en een gedeelte gewijd aan Darwin. En dit alles in een gebouw dat een mooi voorbeeld is van de indrukwekkend staaltje Gotische architectuur. Je zal merken dat het museum volledig toegespitst is op de kinderen, maar ook als volwassene zal je onder de indruk zijn.

Dinosaurussen

Het Natural History Museum is het meeste gekend om zijn indrukwekkende collectie dinosaurus-restanten en dat wordt al gauw duidelijk als je het museum binnenstapt. Je staat direct oog in oog met het skelet van een echte diplodocus. De sterattractie van het museum is echter de bottenstructuur die staat opgestelde van een T. Rex!

Andere tentoonstellingen

Life galeries

In dit gedeelte kan je een grote verzameling aan opgezette dieren, zoals vogels, bewonderen.

Darwin Centre

Het Darwin Centre op zijn beurt, schenkt wat meer aandacht aan insecten. Je ziet er kasten vol opgezette insecten en honderden geconserveerde planten.

Earth galleries

Ook aan het diepste van de aarde wordt er aandacht besteedt. Zo kan je door de ‘Earth Hall’ gaan wandelen. Deze is helemaal bezet met smaragden, saffieren en andere edelstenen.

Wildlife Garden

De Wilde Garden is prachtig om te zien. Ze bevat een uitgebreide selectie aan dieren die je in de Britse Laaglanden (‘British Lowlands’) kan terugvinden. Het straalt het authentieke plattelandsleven van Engeland uit. Met een grote bijenkolonie om je heen, kan je even wegdromen. Let wel op, de tuin is enkel op van April tot Oktober.

Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen

  • Het skelet van een diplodocus
  • De verzameling dinsaurussen
  • Het Darwin Centre
  • Wildlife garden
  • Earth galerijen

 

Het museum bezoeken

Het museum is onderverdeeld in vier gekleurde zones. Echter, de voornaamste zone is de rode zone. Dit is het oude geologie-gedeelte van het museum. In de oranje zone wordt er aandacht besteedt aan Darwin. Het kan druk zijn aan de hoofdingang, indien dit het geval is, dan kan je beter langs de zijingang binnengaan aan de rode zone. Er zijn gratis rondleidingen, en moest je dorst hebben, dan kan je steeds iets in het cafeetje gaan drinken.

Openingstijden

Het Natural History Museum kan je dagelijks bezoeken van 10u tot 17u50.

Toegang

De toegang is gratis.

Adres

Cromwell Road SW7

Website

www.nhm.ac.uk

Metro
  • South Kensington