Royal Academy of Arts

De Royal Academy of Arts in Londen wordt geprezen voor zijn artistieke excellentie. Het is werkelijk het neusje van de zalm en wordt hier wereldwijd om geprezen. De Royal Academy of Arts heeft als doelstellingen om een plaats te zijn waar creativiteit zich kan ontplooien. Daarnaast wil het de beste kunstenaars en artiesten van over de hele wereld ondersteunen en helpen. Dat is al het geval sinds de oprichting van de Royal Academy of Arts door King George III in 1768. Bij de Royal Academy of Arts willen ze de kunstvormen ondersteunen door goed onderwijs aan te bieden. Je kan er immers de beste kunstopleidingen ter wereld volgen. De Academie staat in zeer hoog aanzien in de wereldwijde kunstwereld.

Summer Exhibition

De Summer Exhibition die je in de Academie kan terugvinden, is een van de meest illustratieve en populaire tentoonstellingen in de kunstwereld. Het is ’s werelds grootste tentoonstelling waar iedereen die het wil zijn werk kan tonen aan het publiek. Hierdoor werden er zeer veel jongere kunstenaars ontdekt in deze galerij die nu beroemd zijn. De Academy is gelegen aan Burlington House. Dit ligt zeer dicht bij Piccadilly Circus in het centrum van Londen.

Hoewel het een academische instelling is, je voelt dat er creativiteit heerst in het gebouw. Betreedt de heilige gangen en ga er zelf zeker eens de sfeer opsnuiven tijdens je citytrip in Londen. Het is zeker de moeite waard.

De prijzen voor een ticket zijn zeer gevarieerd en hangen af van de tentoonstelling die er op dat moment bezoekbaar is. Meestal komt de prijs ongeveer overeen met £10 per persoon. Er zijn echter gratis rondleidingen op bepaalde tijden van de dag naar de John Madejski Fine Rooms. Hierbij ontdek je enkele vooraanstaande werken en leer je meer bij over de Royal Academy of Arts.

Wat je zeker niet mag missen

  • John Madejski Fine Rooms
  • Summer Exhibition

Openingstijden

Elke dag van 10u tot 18u. Op vrijdag tot 22u.

Adres

Burlington House, Piccadilly W1

Website

www.royalacademy.org.uk

Metro