Science Museum

Het Science Museum is een van de drie belangrijkste museums in South Kensington. De andere belangrijke musea die je zeker moet gaan bezoeken tijdens je citytrip in Londen zijn het Natural History Museum en het Victoria en Albert Museum.

Het museum werd (in 1857) samen met het Victoria en Albert Museum geopend. Momenteel heeft een Science Museum een zeer uitgebreide collectie aan wetenschappelijk, medische, industriële en technologische tentoonstellingen. Een van de grootste collecties ter wereld.

Ben je wat geeky ingesteld? Dan is dit museum zeker iets voor jou. Je kan er immers een werkende kopie gaan bezoeken van de eerste computer ter wereld: “The Difference Engeine”. Een leuk weetje: de computer wordt ook wel de Babbage Engine genoemd, naar zijn uitvinder Charles Babbage. De computer mag dan wel een hele kamer in beslag nemen, toch heeft hij minder rekenkracht dat een gemiddeld rekenmachine en moet hij aangedreven worden met een slinger.

Het Science Museum biedt veel interactieve tentoonstellingen aan over onder andere de ruimte, de tijd, kernfysica, het weer, landbouw, de geschiedenis van eten en veeteelt. Daarnaast is er ook een indrukwekkend IMAX 3D scherm waarop je een fantastische documentaire kan bekijken.

De meeste galerijen en tentoonstellingen zijn gratis, maar het kan wel zijn dat je een kleine bijdrage moet betalen voor sommige specifieke tentoonstellingen en de 3D IMAX bioscoop.

Wat je zeker niet mag missen

  • De reuzegrote computer van Charles Babbege
  • Listening Post
  • Raket van Stephenson
  • Apollo 10 command module

Openingstijden

Elke dag van 10u tot 18u.

Toegang

Gratis toegang.

Adres

Exhibition Road SW7

Website

www.sciencemuseum.org.uk

Metro
  • South Kensington