Tate Britain

Tate Britain, een museum dat voornamelijk Britse kunst tentoon stelt, is opgericht in 1500. Eigenlijk is het museum een verzameling van vier belangrijkste galerijen uit Engeland, met als Londense thuisbasis Millbank.  Tate Britain biedt de bezoeker een collectie van fascinerend exposities over alle facetten van de creatieve kunsten. Je moet tijdens je citytrip in Londen zeker overwegen om de beide Tates (Tate Britain en Tate Modern) te gaan bezoeken. Je kan ze beiden bereiken van over het water. Dus een cruise of de Theems is zeker een optie.

Bezienswaardigheden

Het meest bekende kunstwerk in Tate Britain is “De Kus” van Auguste Rodin. Het beeldhouwwerk is fenomenaal om te zien. Daarnaast is Tate Britain ook de thuisbasis voor de grootste collectie van de werken die gemaakt zijn door de bekende Britse kunstenaar Turner. Daarnaast heeft het museum ook een grote verzameling van werken van Francis Bacon in zijn bezit. De kunstwerken van Francis Bacon staan bekend om het feit dat ze nooit onbesproken waren. Als je een werk van Francis Bacon gezien hebt, dan wil je erover praten. Zo indrukwekkend zijn ze.

Maar ook voor de werken van William Blake is er plaats. Deze werken zijn gekend om hun kleine details en de onderwerpen die erin terugkomen. Een van de publieksfavorieten is “Oberon, Titania and Puck with Fairies Dancing”. Dit werk is gebaseerd op het toneelstuk “A Midsummer Nigh’t Dream” dat geschreven werd door de gerenommeerde William Shakespeare. Met meer dan 60.000 kunstwerken die getoond worden, stelt Tate Britain een kunstcollectie tentoon die de kunstgeschiedenis weergeeft van in de vroege jaren tot en met de hedendaagse kunststromingen.

Tate Britain is alle dagen van het jaar open voor het publiek. En op vrijdag kan je er genieten van de nocturne “Late at Tate Britain”.


Werken die je zeker moet gaan bewonderen

  • Ophelia – Sir John Everett Millias
  • Flatford Mill – John Constable
  • The Scarlet Sunset – Joseph Mallord William Turner
  • Norham Castle Sunrise – Joseph Mallord William Turner

Openingstijden

Elke dag geopend van 10u tot 18u.

Toegang

Gratis toegang. Voor sommige tentoonstellingen wordt er wel toegang gevraagd.

Adres

Millbank SW1

Website

www.tate.org.uk

Metro
  • Pimlico