V&A Museum

De afkorting V&A Museum staat voor Victoria and Albert Museum. Dit museum hoort bij de grootste museums over kunst en design ter wereld en is genoemd naar het meest beroemde Britse koninklijke echtpaar: Queen Victoria en haar man Prins Albert. De grote ingang ligt aan Cromwell Road in Kensington. Het bouwwerk is een gepast eerbetoon aan de monarchie en haar gevolg. Indien je op citytrip bent in Londen, is een bezoekje aan dit museum zeker de moeite waard.

Collectie

In het Victoria & Albert Museum wordt een collectie getoond die meer dan 2000 jaren aan kunst en cultuur omvat. Klassiekers, maar ook zeer moderne en populistische werken zijn te bekijken. Er vinden ook veel tentoonstellingen plaats in het V&A Museum. Deze wisselen op regelmatige basis en zijn zeer verscheiden qua insteek. Je zal er dus zeker iets tussen vinden dat je graag ziet.

Er zijn drie geleide rondleidingen die vertrekken op verschillende momenten doorheen de dag. Als je op zoek bent naar wat meer informatie, dan kan je steeds een van de spreekbeurten of lezing gaan bijwonen die in het museum gehouden worden.

Zoals we al eerder aanhaalden, veranderen de tentoonstellingen in het museum zeer regelmatig. Daarom is het best om op voorhand de website even na te kijken. De link vind je onderaan deze tekst.

De toegang tot het museum is gratis, maar voor sommige (gespecialiseerde) tentoonstellingen zal je wel moeten betalen.  Het is aan te raden om op voorhand je tickets te bestellen. Zeker als je in iets specifieks geïnteresseerd bent.

Werken die je zeker niet mag missen

  • Tipu’s Tiger (de tijger van Tipu)
  • De juwelen galerij
  • Cartoons van Raphael
  • Tapijt van Ardabil
  • Hereford Screen

Openingsuren

Het V&A Museum is elke dag geopend van 10u tot 17u45. Op vrijdag tot 22u.

Toegang

Gratis toegang.

Adres

Cromwell Road SW7

Website

www.vam.ac.uk

Metro
  • South Kensington
  • Knightsbridge