Wizard of Oz Musical

Het verhaal van de Wizard of Oz musical is gebaseerd op de bekende film uit 1939 waarin  Judy Garland toen de rol van Dorothy op zich nam.

De Wizard of Oz musical gaat over een boerendochter die van haar veilige thuishaven in Kansas reist naar een magisch koninkrijk dat Oz genoemd wordt. Daar probeert ze samen met de Vogelverschrikker, de tinnen man, een angstige leeuw en haar hond Toto de weg naar huis terug te vinden. Maar niet zonder eerst onderweg nog een paar levenslessen te leren van wonderlijke figuren zoals de Tovenaar van Oz, de Wicked Witch of the West (de slechte heks uit het Westen).

Het verhaal werd volledig herwerkt voor het theater door een team dat al meermaals in de prijzen viel. In de musical komen alle liedjes uit de film terug waaronder:

  • Somewhere Over The Rainbow
  • We’re Off To See The Wizard
  • Follow The Yellow Brick Road

Daarnaast is er in de musical ook veel nieuw materiaal te zien dat geschreven werd door Andrew Lloyd Webber (ook bekend van de Phantom of the Opera).

Inbegrepen in de prijs

  • Ticket voor de musical
  • Alle administratiekosten

Duur: ongeveer anderhalf uur
Prijs: vanaf €87,5 euro

Voor meer informatie en tickets voor Wizard of Oz de musical, klik hier 

Wat andere bezoekers van de musical vonden:

Wat een fantastisch decor en kostuums. Het London Palladium Theatre heeft werkelijk een prachtig interieur. Het is ook centraal gelegen (net om de hoek bij Oxford Circus) dus het is zeer gemakkelijk om er te geraken met de Londense metro. De tickets die ik reserveerde via CitytripjeLonden.com zorgden er ook voor dat ik perfecte plaatsen kon boeken om ten volste te kunnen genieten van de Wizard of Oz musical. We hadden de kinderen meegenomen en ook zij hebben ten volste genoten van de musical. Ze vonden de figuren hilarisch en waren zeer onder de indruk van de dansjes. De show is een echte aanrader!