Vervoer in Londen

Transport tijdens de Olympische Spelen 2012

Een ding is zeker: het zal druk worden in Londen tijdens de Olympische Spelen van 2012. Daar kan je jezelf maar beter op voorbereiden. Wij helpen je hier graag een handje bij.

Maar wees gerust, het zal al bij al wel meevallen. De organisatoren van Londen 2012 doen hun best om het publieke transport en vervoer zo goed mogelijk te ontlasten. Dit doen ze door extra metro’s in te lassen, en extra bussen te laten rijden. Dit en de aangepaste reisschema’s zullen ervoor zorgen dat je toch nog tijdig op je locatie zal geraken.

Plan vooraf

Voorbereiding is alles! We raden je dan ook aan om alles goed op voorhand te plannen.

Goedkoop en snel reizen in Londen

Eerst en vooral is het handig om een London Pass te kopen voor Londen. Deze kaart is heel eenvoudig om te gebruiken en bied je interessante kortingen wanneer je in Londen per bus, metro of tram reist.

Bespaar tijd

Met de London Pass bespaar je ook veel tijd. Je kan immers de wachtrijen overslaan door je kaart te scannen aan de kaartlezers die verspreid staan in de bus-, metro- en treinstations.

Deze kaart is werkelijk een van de snelste, gemakkelijkste én goedkoopste manieren om je te verplaatsen in Londen.

[image img=”http://citytripjelonden.com/wp-content/uploads/2012/06/pass-citytrip-londen-london-300×150.jpg” url=”http://citytripjelonden.com/london-pass-kopen” lightbox=”true” align=”center” rel=”gallery” alt=”London Pass”]

 

 

 

Transportmiddelen

Er zijn verschillende transportmiddelen tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen waar je beroep op kan doen om op je gewenste locatie aan te komen:

  • Londen Undergound. Oftewel de metro. Alle sportcomplexen voor London 2012 kunnen bereikt worden met de metro. Met uitzondering van ExCel, Greenwich Park en Woolwich Arsenal
  • Docklands Light Railway. Deze bedient de Olympische locaties in het Olympische Park, ExCel, Greenwich Park en de Royal Artillery Barracks.
  • London Overground. Oftewel de tram. Deze dienst levert je af op de locaties in het Olympische Park op de Richmond/clapham-kruispunt tot Stratford
  • London buses. Het busnetwerk van Londen is zeer uitgebreid en er zijn bushaltes bij zowat alle Olympische locaties.
  • River Services. Je kan je natuurlijk ook verplaatsen over het water. De locaties langs het water (de Theems), zoals Greenwich Park, North Greenwich Arena, Royal Artillery Barracks, Horse Guards Parade en Eton Dorney kunnen allen bereikt worden via het water per boot.
  • Wandelen en fietsen. Alle wandel en fietsroutes rond de Olmypische complexen zijn verbeterd. En alle locaties voor de Olympische Spelen 2012 zullen beschikken over een gratis fietsenparking.
  • Park-and-ride. Niet meteen de beste keuze. Er zullen er maar enkele zijn bij de Olympische locaties.
  • Shuttlediensten. Er zullen shuttlediensten voorzien worden vanuit verschillende stations richting de locaties van Londen 2012.
  • Taxis. Uiteraard kan je ook steeds de taxi nemen om op je eindpunt te geraken.

Hou er wel rekening mee dat de individuele sportlocaties niet over een parking zullen beschikken. Het wordt dus moeilijk om je wagen er te parkeren.


Andere handige tools

Een handige plattegrond van de Londense metro tijdens de Olympische Spelen kan je al hier downloaden: Metroplan Olympische Spelen 2012 Londen

Er is ook een handig routeplanner online gezet om je reis vooraf al te bepalen: http://www.getaheadofthegames.com/

[share]

 

[comments]