Shoppen in Londen

Londen is een van de beste steden in de wereld om te winkelen. Met een enorme verscheidenheid aan winkels, markten en onafhankelijke verkooppunten. Vergeet tijdens het shoppen wel niet uit het oog dat de bedragen die weergegeven staan in Britse Pond staan weergegeven. 1 Britse pond komt ongeveer overeen met 1,25 euro. Als je in winkels zoals Harrods en Selfridges gaat shoppen, dan bestaat de kans ook dat je een extra premium moet betalen waardoor je waarschijnlijk hetzelfde product op een andere plaats goedkoper zal kunnen vinden.

De meest geaccepteerde creditcards in Londen zijn Visa, Mastercard en American Express. Deze systemen worden gebruikt door het hele land, dus zorg ervoor dat je deze kaarten op tijd aanvraagt. Zoals in alle grote steden, moet je er van bewust zijn dat er jammer genoeg  zakkenrollersrondlopen. Hou je waardevolle spullen dus veiligdicht bij jou.

Bond Street is de plek om te gaan shoppen in Londen als je echt graag je geld wil uitgeven of eens lekker wil gaan window shoppen, met grote namen van ontwerpers zoals Burberry, Tiffany en Louis Vuitton. Het zijn maar enkele van de vele ontwerpers die hun eigen winkels in deze straat hebben. De mode-winkel Browns ligt vlakbij Bond Street. Regent Street is het meest bekend om Hamleys, met zijn zeven verdiepingen van speelgoed.  Oxford Street heeft meer dan 300 winkels, waaronder Selfridges, Debenhams en John Lewis winkels. Je ziet, ook mannen kunnen goed shoppen in Londen.

Wil je in Londen shoppen naar wat originelere zaken, ga dan naar Camden Market, de thuisbasis van alternatieve mode en design. Als u op zoek bent naar clubwear, punk, gothic en vintage kleding, dan is dit dé winkelbestemming voor u. Het is de vierde meest bezochte toeristische bestemming in Londen en zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de cutting edge fashion.

Tottenham Court Road biedt ook een breed scala aan winkels die zijn gespecialiseerd in elektronische apparatuur zoals camera’s, muzieksystemen en computers, en meubelzaken zoals Habitat en Heals. Tottenham Court Road markeert de grens van de wijk Bloomsbury in Londen en biedt ook een scala aan nabijgelegen boekhandels.

Shoppen in Londen kan dus allesbehalve een probleem zijn tijdens je citytrip in Londen.