Markten in Londen

De markten in Londen kan je niet op één hand tellen. Londen telt tal van markten waar je allerhande zaken kan kopen. Kledij, voedsel, elektrische producten, noem maar op.

Brixton Market

Deze bruisende, drukke, luidruchtige markt heeft een echt Caribische sfeer en biedt een enorm scala aan alle soorten van goederen, maar is gespecialiseerd in het Afro-Caribische en Afrikaanse voedingsmiddelen zoals bananen, broodvrucht en traditionele vlees-en visgerechten. Een groot deel van de verse producten is redelijk goedkoop en er zijn ook tal van eetgelegenheden uit de hele wereld, waaronder Colombia, Portugees, Rastafari en Caribische cafes.

Het is meer een markt voor de Londenaren, maar een bezoek is de moeite waard als op citytrip bent in Londen. Je vindt er ook Electric Avenue. Dit was een van de eerste straten in Londen die elektrische verlichting kreeg.

Brick Lane Market

Brick Lane markt is de plaats om naartoe te gaan als je houdt van tweedehands kraampjes en straatartiesten of echt geniet van afdingen voor een koopje. Deze bruisende wereldstadmarkt ligt in het hart van de East End van Londen, en was, zoals de naam al doet vermoeden, oorspronkelijk een baksteen productie-omgeving, en later een veemarkt. Nu is het een grote markt voor jonge, edgy, artistieke types met een oog voor een koopje, of het nu tweedehands meubels, muziek, kleding, ongewone en artistieke collectibles of etnische goederen zijn. In feite, kan je hier bijna alles kopen waar je zin in hebt, waaronder schoenen, oude machines en 8-track cassette decks!

Aan de onderkant van Brick Lane zijn de sari winkels met een duizelingwekkend aanbod van stoffen, en veel van de boetieks rond Brick Lane verkopen vintage en retro kleding – de bekendste is gebaseerd op de Tea Rooms. Deze bruisende, licht chaotische markt is een buurt met een grote verscheidenheid aan etensplaatsen, vooral uit Bangladesh en andere Aziatische gerechten, en Joodse bagel winkels. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Aldgate East en Liverpool St.

Borough Market

Borough Market is een gastronomische markt met kraampjes met producten uit heel het Verenigd Koninkrijk en Europa, waaronder vlees, cider, kaas, vers gebakken brood en gebak, wild en groenten en fruit.

Als je graag zelf eens kookt, en geniet van de ontdekking van allerlei dingen die je nog nooit geprobeerd hebt, dan is dit jouw plaats. Neal’s Yard Dairy levert een enorme verscheidenheid aan kazen en Monmouth-koffie is een echte aanrader.

Deze markt kan zeer druk zijn, en je het kan dat er niet veel plaats meer is in een kroeg – maar dan zijn er nog al die kraampjes om toch te proeven! Een deel van het voedsel kan aan de duurdere kant zijn. Als je op zoek bent naar voedsel koopjes, waag dan zeker je kans op Brixton Market.

Camden Market

Gelegen in Camden Town, net ten noordwesten van Regent’s Park, vormt Camden Market de verzamelnaam voor een aantal markten in de buurt. Het is de 4e meest populaire toeristische attractie in Londen en elk weekend trekt zo’n 100.000 mensen naar daar om te snuffelen door de enorme waaier van kraampjes, die de multiculturele gemeenschap in Londen goed weten te weerspiegelen.

Petticoat Lane Market

De markt is vooral gespecialiseerd in kleding voor vrouwen en met het merendeel van de kleding aan lage prijzen, dit is een echte markt voor de lokale bevolking, niet alleen een attractie voor toeristen!

Er zijn een aantal traditionele Joodse etensplaatsen hier in de buurt, en de banden met de lokale joodse gemeenschap verklaren waarom de markt gesloten is op zaterdag, de joodse sabbat.

 

Colombia Road Flower Market

Van snijbloemen tot perkplanten en zelfs bomen, Colombia Road Bloemenmarkt is de enige straat bloemenmarkt in Europa naast die van Barcelona.

Als toerist kan je niet al te veel kopen om mee te nemen, maar je zal wel genieten van de sfeer en de vaak hilarische babbel van de standhouders. Daarnaast spelen er ook veel straatmuzikanten. Tegen het einde van de dag, zijn er koopjes te doen als standhouders hun prijzen verlagen om hun goederen te verkopen.

Er zijn meer dan 50 onafhankelijke winkels die een verscheidenheid aan goederen  verkopen en er zijn tal van leuke cafes om te stoppen en je voeten te laten rusten.

Leadenhall Market

Leadenhall Market is gelegen in het oudste deel van Londen en zijn geschiedenis gaat al terug tot in de 14e eeuw. Nu is het een overdekte markt. De unieke architectonische pracht en praal is heel erg een attractie op zich. Meng dat met een aantal prachtige, marktkramen en je hebt een geweldige winkel- en bezienswaardigheden-ervaring in een!

Als je een Harry Potter fan bent, vind je het misschien nog leuker om de markt te bezoeken. Hij is immers ook te zien in de ‘Philosopher’s Stone”. Maar ook, als je een fan van de popgroep Erasure bent, kunt u ook hebben gezien dat de markt als decor gebruikt werd voor hun 1991 “Love to You Hate” video.