Camden Market

Camden Market ligt in Camden Town, juist ten Noord-Westen van Regent’s Park. Camden Market omvat niet in markt, maar is een verzamelnaam die verschillende markten in de buurt bundelt. Camden Market is de vierde meest populaire bezienswaardigheid in Londen. Elk weekend trekken er ongeveer 100.000 mensen naar Camden Market om rond te kuieren langs de verschillende standjes. Je vindt er vanalles. Gewone goederen, maar ook meer buitenlandse zaken. Een echte weerspiegeling van de multiculturele stad die Londen is.

Van antiek en mooie ornamenten tot alternatieve kledij, designer kleren, eten en elektronische apparaten. Wat je ook leuk of mooi vindt, je komt er zeker iets tegen. En het is dat waar Camden Market zich in onderscheid van andere markten. Iedereen is er welkom.

Er zijn dagelijkse markten die lopen van 10u tot 18u. Maar op Zaterdag en op Zondag zijn alle markten open en de enige dag in het jaar waarop de markten toe zijn is Kerstdag. De 364 andere dagen zijn ze gewoon open.

Maar er is meer dan de markten alleen. Er heerst ook een zeer muzikale sfeer op en rond Camden Market. Het is niet voor niets dat Camden Market vaak vernoemd wordt in Britse hits in de voorbije 30 jaar. Er is immers een heel groot aanbod alternatieve, underground muziek te beluisteren en het feit dat de MTV studio’s in de buurt gelegen zijn, versterkt het imago van de music scene alleen maar.


Adres

Camden High Street
NW1 8NH

Website

www.bestofcamden.com

Metro
  • Camden
  • Chalk Farm