Hampton Court Palace

Als je op citytrip bent in Londen, dan loont het zeker en vast de moeite om de favoriete woning van Henry VIII een bezoekje te brengen. Laat je verrassen door de vele bezienswaardigheden ter plaatse en ga zeker ook een kijkje nemen in de State Rooms die echt prachtig zijn en de moeite om te bezoeken. Het hele kasteel staat vol met mooie meubels, er hangen handgemaakte wandtapijten en oude schilderijen.

Indien het mooi weer is, moet je beslist een wandeling gaan maken in de tuinen die in totaal meer dan 60 hectare in beslag nemen. Hampton Court Palace is niet alleen een van de mooiste paleizen ter wereld, het is ook een van de grootste.

Maar daar blijft het niet bij, je kan er immers ook proeven van de gerechten die in de tijd van de Tudors voorgeschoteld werden en genieten van de roofvogelshow. Dat is ontzettend indrukwekkend.

Maar ook aan de kinderen werd er gedacht. Er zijn op het uitgestrekte terrein speeltoestellen beschikbaar voor kinderen vanaf 5 jaar zodat zij zich ook kunnen uitleven.

Hampton Court Palace ligt op een half uurtje rijden van het centrum van Londen en is eenvoudig te bereiken met de trein. Je hebt minstens drie uur nodig om gans je bezoek af te ronden. Zeker als je nog een mooie wandeling of picknick wil houden in de tuinen.

Tickets: je kan tickets kopen vanaf 19,50 euro.

Boek Nu

Hampton Court Palace is echt een geweldig plek. Doordat het gebouw nu niet meer dient als Koninklijke woning, heb je de kans om rond te lopen in de mooie tuinen en de prachtige kamers. We hebben ter plekke ook een audiogids gehuurd waardoor we veel bijgeleerd hebben over de geschiedenis en het leven van in de tijd van de Tudors. We hebben er meer dan een halve dag doorgebracht, zeker omdat het mooi weer was. Het was dus absoluut z’n geld waard!

Voor meer info en tickets voor het Hampton Court Palace, klik hier