Bussen Londen

Londen heeft in van de meest uitgewerkte busnetwerken ter wereld. Alle bestemmingen en bezienswaardigheden in Londen kunnen per bus bereikt worden. En de ritten zijn goedkoop, comfortabel en bieden een unieke gelegenheid om Londen te ontdekken. Je kan immers zo vaak op en van de bus springen zo vaak je wil. Zeer leuk als je op citytrip bent in Londen. De meeste bussen in Londen zijn rode dubbeldekkers. Als je bovenaan zit, dan kan je dus over alle koppen van de mensen kijken en heb je een prachtig uitzicht over de stad terwijl je van de ene plek naar de andere rijdt.

Londen is een stad die vierentwintig uur per dag in beweging is. Het is bijgevolg super leuk dat de bussen in Londen ook 24 uur per dag rondrijden op de belangrijkste verbindingen. Moest je ooit ergens vast komen te zitten, ga dan zeker naar Trafalgar Square. Daar vind je een centraal punt waar je zeker ook een nachtbus kan vinden om in Londen mee te rijden.

Tickets bus in Londen

Het beste aan de Londense rode bussen, is het systeem om te betalen. Er is een vast bedrag van £2 voor een ticket als je in cash betaalt. Het ticket dat je kocht is dan geldig voor het hele bus-en tramnetwerk in Londen. Dat betekent dat je werkelijk overal geraakt en niet afhankelijk bent van de verschillende betaalzones.

Als je de gelegenheid hebt, dan moet je eens een rit maken op de bekende, rode, oude Routemaster Bussen. Je kent ze wel. Net zoals ‘fish and chips’ of de Big Ben zijn ze typerend voor Londen. Ze rijden al rond in de binnenstad sinds 1956. Jammer genoeg zijn ze stilletjes aan aan het verdwijnen uit het straatbeeld doordat er modernere bussen in de plaats komen. Er zijn echter nog twee buslijnen in de stad waar deze oude dubbeldekkers op rijden: de “Heritage Routes”. Moet je zeker eens gaan uitproberen. Het is de moeite!

De ‘Heritage Route’ nummer 9 rijdt langs:

 

De “Heritage Route’ nummer 15 rijdt langs:

  • Trafalgar Square
  • Strand
  • Aldwych
  • Fleet Street
  • St Paul’s Cathedral
  • Cannon Street
  • Tower Hill

 

De bussen die op deze routes rijden, zijn herstelt in hun oorspronkelijke staat en zijn gemoderniseerd om milieuvriendelijker te zijn. Toch vormen ze nog steeds de ideale gelegenheid om Loden vanuit een stukje geschiedenis te ontdekken.

London Pass

Als je een London Pass (incl. Travel Card) koopt, dan reis je heel de tijd gratis en mag je gratis 55 attracties en bezienswaardigheden bezoeken! De London Pass kan je hier kopen.