Kabelbaan in Londen

Je kon de metro al nemen in Londen, de bus, de trein, de tram en de boot, maar nu is er ook een kabelbaan in Londen! Londen is een van de eerste steden ter wereld die een kabelbaan inzet om in te staan voor het publieke transport in Londen: een kabelbaan over de Theems die loopt van Greenwich tot de Royal Docks.

Een ritje op deze kabelbaan kost £4,30. Met een London Travelcard kan je echter al een ticketje kopen voor £3,20 (1,5 euro korting per ticket). Kijk hier voor meer info over de London Pass en de London Travelcard.

De kabelbaan (die officieel Emirates Air Line heet) in Londen is 1,1 km lang en biedt een ontzettend mooi en indrukwekkend uitzicht over enkele vooraanstaande Londense bezienswaardigheden zoals de Thames Barrier, Canary Wharf en het Olympische Park. Dankzij de kabelbaan geraak je gemakkelijk in het Oosten van Londen om de vele Londense attracties van dichtbij te gaan bewonderen. In nog geen 10 minuten geraak je in the O2 arena, de Olympische site met het Olympisch dorp en kan je Greenwich gaan bezoeken.

Een Oyster Card (die je samen met je London Pass kan kopen), is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om de kabelbaan over de Thames te nemen.

  • Net als bij de metro kan je eenvoudig in- en uitchecken
  • Het is goedkoper dan een enkel ticketje te kopen
  • Je moet niet in de rij aanschuiven om je ticket te kopen

De openingsuren voor de kabelbaan over de Theems in Londen zijn:

  • Maandag tot vrijdag: 7u tot 21u
  • Zaterdag: 8u tot 21u
  • Zondag: 9u tot 21u

Via CitytripjeLonden.com kan je, in combinatie met een London Pass, een Travelcard kopen. Met deze Travelcard kan je van dezelfde prijs genieten als met een Oyster Card. Begeef je met je Travelcard naar het loket en je kan de kabelbaan nemen voor £3,20 in plaats van £4,30 (dit is 1,5 euro korting). Meer info over de London Travelcard en de London Pass kan je hier vinden.