Metro in Londen

Je kan gerust stellen dat het openbaar vervoer in Londen tot de beste van heel de wereld hoort. De metro in Londen wordt ook wel de London Underground of London Tube genoemd.

Vandaag de dag gebruikt iedereen in Londen de metro. Pendelaars en toeristen. Omdat het een van de goedkoopste, snelste en veiligste manieren is om je door Londen te verplaatsen tijdens een citytrip. De ‘Tube’, zoals het door de lokale bevolking genoemd wordt, vervoert dagelijks ongeveer 2,5 miljoen mensen. En er zijn meer dan 270 metrostations in Londen. Je vind dus steeds een metrostation in de buurt. Waar je ook bent op dat moment.

De eerste rit van de metro in Londen vertrekt om 4u45 en de laatste rit kan je omstreeks 1u nemen.

Tips om de metro te nemen in Londen

Londen is verdeeld in zes reiszones. Zone 1 en zone 2 bedienen het centrum van Londen en Zone 6 biedt ritten aan die voornamelijk buiten de stadskern liggen. Hier kan je een kaart van de metro van Londen downloaden. Een versie van de metrokaart die groter is en meer geschikt om te printen, kan je hier downloaden. Dit plan van de metro van Londen kan nog goed van pas komen. Print hem dus zeker af. Hij is eenvoudig om te lezen en zeer handig om te weten welke richting je uit moet met de Londen Metro en waar de wisselpunten zijn.

Londen metro tickets

De beste manier om je door Londen te verplaatsen is met een London Pass. Met de London Pass krijg je gratis toegang tot 55 verschillende attracties en kan je gratis op het openbare vervoer in Londen. Je kan natuurlijk steeds tickets voor de metro in Londen kopen, maar wij raden je toch aan om te investeren in een London Pass. Voor Londen Metro tickets betaal je al gauw £6,60. De prijs voor de metro in Londen voor Zones 1-4 bedraagt £7,30. De Londen metro voor zones 1 tot 6 kost £8.00. Met twee ritten ben je bijgevolg al meer geld verloren dan aan toelage voor de Travel Card die je betaalt voor de London Pass.

Londen Pass