Taxi Londen

Net als de rode dubbeldekkers, zijn de zwarte taxi’s of “cabs” niet weg te denken uit het Londense straatbeeld. Dat zal je zelf ook wel ontdekken tijdens je citytrip in Londen. Hoewel ze meestal “Black Cabs” genoemd worden, naar de zwarte kleur die de meeste taxi’s in Londen hebben (hadden), rijden ze vandaag de dag rond in alle verschillende kleuren die je je maar kan inbeelden. Ze worden in het Londense ook wel gebruikt als reclameborden op wielen. De meest fascinerend en bekend optie aan de Londense taxi’s, is dat je de snelste weg kan vragen naar eender welke locatie in de Londenste binnenstad. De chauffeur volbrengt zijn taak dan perfect, en dat zonder het gebruik van de modernste technologieën of GPS. Neen hoor, ze maken gewoon gebruik van “The Knowledge”.

“The knowledge” of de routekennis is al sinds 1865 ingebakken in het opleidingsprogramma van de Londense cabbies of taxichauffeurs.

Als je zit dat het woord “TAXI” bovenaan de taxi is opgelicht, dan wil dit zeggen dat de taxi nog niet bezet is. Als je dan teken doet, dan zal hij zeker voor je stoppen. Alle taxi’s in Londen hebben unieke registratienummers en kentekens om je veiligheid te garanderen tijdens je rondrit door Londen tijdens je citytrip.

Prijs Taxi Londen

De prijs van de taxi in Londen ligt niet zo hoog. De bedragen hangen af van de afgelegde afstand. Aangezien alles redelijk dicht bij elkaar ligt in Londen, is de prijs voor een taxi in Londen niet zo hoog. Er geldt wel een minimumbedrag van £2,20.

Enkel de taxi’s die door de overheid geregeld worden, mogen je zomaar op straat oppikken. Er zijn ook privé-taxi’s die je kan huren. Van een mini-cab tot een limousine. Deze moet je wel op voorhand boeken. Dit is om er zeker van te zijn dat al deze mini-cabs legaal rondrijden, een licentie hebben, en verzekerd zijn. Mini-cabs die niet op voorhand geboekt zijn, rijden per definitie illegaal rond. Stap dus enkel in een taxi waarvan het duidelijk is dat ze over de juiste licentie beschikt.

Maar het belangrijkste bij het nemen van een taxi in Londen is: geniet van het uitzicht! Je ontdekt Londen op een heel andere manier vanuit een taxi.