Een voetbalwedstrijd bijwonen of stadiontour maken

Bij een stedentrip naar Londen zult u snel denken aan het bezoeken van de historische Tower of London, de Big Ben, paleis Buckingham Palace, the London Eye of de vele musea die de stad te bieden heeft. De sport- en voetballiefhebber zal echter naast deze bezienswaardigheden, ook het bezoeken van een voetbalwedstrijd noemen. Een citytrip naar Londen stelt u in staat om een ware voetbaltour te maken door de voetbalhoofdstad van Engeland; Londen telt maar liefst dertien professionele voetbalclubs.

Zes Premier League clubs

De stad Londen is hofleverancier van de Premier League editie van 2013/2014; bijna één derde van de voetbalclubs die actief zijn op het hoogste niveau komt uit de hoofdstad: de grootmachten Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur, middenmotors Fulham en West Ham United en laagvlieger Crystal Palace. Wanneer u een specifieke voetbalreis gaat boeken, kunt u eraan denken om tickets via aanbieders van voetbalreizen te boeken – echter komt u dan vaak bedrogen uit; de prijzen van deze reisjes zijn zeer hoog! Het is een aanrader om de kaartjes via de officiële wijze van de betreffende club te verkrijgen: via de website van de of daags ervoor aan de stadionkassa.

Nederlandse sterren aanschouwen

Voor een ticket van een thuiswedstrijd van Arsenal of Chelsea betaalt u al gauw meer dan 100 pond en ook de prijzen bij Tottenham Hotspur zijn niet mals. Bent u in Londen en wilt u toch redelijk voordelig een leuke wedstrijd bekijken? Boek bijvoorbeeld voetbaltickets voor de ontmoeting tussen Crystal Palace en Manchester United, zo ziet u wereldster en landgenoot Robin van Persie en dat voor een erg betaalbare prijs! Een ander idee is het bezoeken van een wedstrijd in de tweede divisie (zogenaamde Championship). Een thuiswedstrijd van Millwall, Queens Park Rangers of Wimbledon is door de authentieke sfeer een absolute beleving en dit hoeft vaak niet meer dan twintig tot veertig pond te kosten.

Tour door Wembley Stadium

Naast het bijwonen van een wedstrijd is een bezoek aan het Wembley Stadium absoluut de moeite waard! In dit legendarische stadion worden dagelijks diverse tours aangeboden en dit gebeurt vrijwel elke dag van het jaar. Reden hiervoor is dat het stadion geen thuishaven van een Londense club is, maar slechts luttele keren in het jaar gastheer van het Engelse nationale elftal is. 

Recent Related Posts