Jack the Ripper-excursie en spookwandeling in Londen

Jack the Ripper is een van de meest intrigerende bewoners die Londen ooit gekend heeft. Voornamelijk omdat niemand de ware identiteit van deze seriemoordenaar kent. Tijdens de Jack the Ripper-stadswandeling ontdek je de duistere en spookachtige kant van Londen. Je wandelt doorheen Londen in de voetsporen van een van de grootste seriemoordenaars aller tijde. Je wordt rondgeleid in steegjes die enkel met gaslampen verlicht worden. Wedden dat je kippenvel krijgt onderweg!

De moorden van Jack the Ripper

Het begon allemaal in Londen in het jaar 1888. In de vroege uurtjes van de 31 augustus 1888 vertrekt een man naar het werk. Hij wandelt door een donkere steeg in Whitechapel en ineens ziet hij een vormeloos hoopje op de grond liggen. Hij stapt wat dichterbij om dit hoopje van wat dichter te bekijken. Het is een prostituee uit East End die in koele bloede vermoord is. Deze ontdekken is meteen de start voor een van de meest beroemde klopjachten ter wereld. Ripperologisten en amateur speurneuzen zijn vandaag de dag nog steeds op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor deze moord: Jack the Ripper.

Een professionele gids begeleid je heel de excursie. Je begint met een rondrit in een van de donkerste delen van Londen. Daar ontdek je de Theatre Drury Lane. Van dit theater wordt beweerd dat het het meest bespookte theater is van heel Londen. Je gids zal je in geuren en kleuren uitleggen waarom! De volgende plaats die je zal ontdekken is the Old Bailey. Op deze plek werden honderden mensen publiekelijk opgehangen. Daarna gaat je rondleiding verder naar Fleet Street. De straat waar Sweeney Todd, de duivel van Fleet Street, woonde samen met zijn medeplichtige Mrs. Lovatt. Over haar wordt gezegd dat ze taartjes bakte van de restanten van haar slachtoffers en deze dan verkocht aan haar klanten die van niets wisten! Brrr!

Eens jullie in Whitechapel aangekomen zijn, bewandelen jullie het een dodenpad dat leidt naar plaatsen waar ettelijke moorden gepleegd werden. Hier krijgen jullie meer uitleg over de moordenaars en slachtoffers. Je zal er ook de 10 Bells Pub kunnen zien. Deze werd gebouw in 1752 en is gekend om het feit dat veel slachtoffers van Jack the Ripper zich daar lazarus dronken voordat ze vermoord werden.

Enkele reacties

Wat een geweldige rondleiding! Onze gids was echt fantastisch. Hij wist echt enorm veel over de persoon Jack the Ripper en de legendes over hem.  – Tim D., Leuven

Zeer leuk en spannend! Brrrr! – An Vandebecker 

 

 

Waar je zeker op moet letten tijdens de excursie

  • Het verhaal van de Whitechapel-moorden is een van de grootste mysteries ter wereld
  • Amateur detectives proberen vandaag de dag nog steeds de man te identificerend die door iederen “Jack the Ripper” genoemd wordt.
Vertrekpunt

Er zijn verschillende vertrekpunten om uit te kiezen

Vertrektijden

Original Tour Visitors Centre: 19u

Strand palace Hotel: 19u15

Gevens terugreis

De rondleiding eindigt op Trafalgar Square om 22u.

Tickets

Tickets voor de rondleiding kan je via onze partner Viator kopen.

Website

Meer info