Docklands

Docklands is het gebied in East Londen (het Oosten van Londen) waar ooit een van de drukste zeehavens ter wereld gelegen was. Vandaag de dag is Docklands voornamelijk een gebied met veel winkels en commerciële gebouwen en wonen er ook veel mensen. Dit komt voornamelijk door de vernieuwingen van de laatste jaren (sinds de jaren tachtig). Het hart van Docklands is het Hondeneiland (Isle of Dogs). Dit eiland ligt in de U-bocht die de Theems maakt en kan je bereiken door gebruik te maken van de Docklands Light Railway.

De samenstelling van het Docklands-gebied is meer voortgekomen uit een functionele noodzaak en raakt niet zozeer emotioneel. Het is niet onmiddellijk een gebeid waar je een hechte band mee gaat opbouwen zoals andere gebieden die je tijdens je citytrip in Londen zal tegenkomen. Dat neemt niet weg dat de plek toch indrukwekkend is. Het hoogste gebouw van Londen en zelfs van Groot-Brittannië staat in Docklands: Canary Wharf. Dit gebouw is 224 meter. Zeer hoog, maar toch nog niet hoog genoeg om tot de top 100 van hoogste gebouwen ter wereld te horen.

In plaats van Docklands te gaan bezoeken, kan je volgens ons beter een tochtje maken ten Zuiden van de Theems naar Greenwich. Dit is op zich aangenamer en wanneer je wat minder tijd hebt tijdens je drukke citytrip in Londen, kan je toch Greenwich bezoeken en ineens ook van het uitzicht op Canary Wharf and the Isle of Dogs genieten vanuit Greenwich. Moest je in Juni in Londen zijn, overweeg dan zeker om naar Greenwich and Docklands Festival te gaan. Het is de moeite!


Adres

Camden High Street
NW1 8NH

Website

www.bestofcamden.com

Metro
  • Camden
  • Chalk Farm